Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Cudowne właściwości kiszonek. Dlaczego warto je jeść?

wideo: Agencja TVN
Ogórki i kapusta to najczęściej kiszone warzywa w naszym kraju
Ogórki i kapusta to najczęściej kiszone warzywa w naszym kraju pixabay.com
Nastała moda na kiszonki. Na sklepowych półkach oprócz kiszonej kapusty czy ogórków, możemy znaleźć np. kiszone buraki, rzodkiewki i marchewki. Dlaczego warto je jeść?

Kiszonki są lekkostrawne i niskokaloryczne. Dodatkowo są świetnym źródłem witamin i minerałów. Posiadają właściwości antynowotworowe. Zwiększają odporność na infekcje i wzmacniają nasz organizm. Wspomagają trawienie oraz pobudzają jelita do prawidłowej pracy.

Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Te produkty powodują cukrzycę u Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Cudowne właściwości kiszonek. Dlaczego warto je jeść? - Gazeta Lubuska

Wróć na krosnoodrzanskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto