Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Garnek rozmaitości Katarzyny Skuty...
fot. Katarzyna Skuta

Dania jednogarnkowe. TOP 10 przepisów naszych Czytelników [PRZEPISY]

Garnek rozmaitości Katarzyny Skuty

Składniki

kawałek kiełbasy wędzonej
kawałek boczku
duża cebula
2 marchewki
kilka liści kapusty białej
500 ml soku pomidorowego
2-3 marynowane papryki
1 puszka kukurydzy
olej
cukier, sól, pieprz i ostra musztarda do smaku

Wykonanie

Boczek i kiełbasę pokroić na kawałki, wrzucić wraz z cebulą do rondla i obsmażyć (jeśli boczek mało tłusty, dodać trochę oleju do smażenia). Dołożyć pokrojoną marchewkę i poszatkowaną kapustę. Obsmażyć chwilę i wlać sok pomidorowy. Dodać kukurydzę wraz z zalewą i pokrojoną w paski paprykę.
Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać trochę ostrej musztardy. Przykryć i dusić chwilę, w tym czasie sok pomidorowy zgęstnieje. Podawać z pieczywem, ryżem lub bez dodatków.
W przypadku braku jakiegoś składnika można zastąpić go innym i dodać np. ziemniaki, pieczarki, inny rodzaj mięsa (np. pieczonego kurczaka z obiadu) itp.

Zobacz również

Powiślanka Lipsko bez trenera. Mariusz Sztobryn zrezygnował

Powiślanka Lipsko bez trenera. Mariusz Sztobryn zrezygnował

Już wkrótce Gravel Summer Sprint Doliną Swędrni

NOWE
Już wkrótce Gravel Summer Sprint Doliną Swędrni

Polecamy

Działa jak botoks. Ta maseczka za 2 zł błyskawicznie wygładzi zmarszczki

Działa jak botoks. Ta maseczka za 2 zł błyskawicznie wygładzi zmarszczki

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę