Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby przygotować jajka nadziewane warzywami, z ich połówek na...
fot. gkrphoto/123RF

Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!

Jajka faszerowane z warzywami

Aby przygotować jajka nadziewane warzywami, z ich połówek na twardo wyjmuje się żółtka i miesza z dodatkami (majonez, szczypior, koper lub natka, kapary, posiekane oliwki, groszek konserwowy, kawałki papryki, ryby, kostki szynki lub wędzonego tofu itp.), po czym napełnia pastą. Dekoracją mogą być gałązki i listki ziół, tłuczone ziarna czarnego lub kolorowego pieprzu, posiekane orzechy.

Zobacz również

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety