Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracje z Gubina i Krosna Odrzańskiego wspierają ratowników i lekarzy w pracy

Redakcja
Ratownicy, pielęgniarki, lekarze otrzymali w ostatnich dniach przeróżną pomoc od lokalnych restauracji oraz zwykłych mieszkańców. - To w tych trudnych chwilach jest dla nas bardzo ważne. I miłe - komentuje Mariusz Szpakowski, Koordynator Ratownictwa Medycznego w powiecie krośnieńskim.
Ratownicy, pielęgniarki, lekarze otrzymali w ostatnich dniach przeróżną pomoc od lokalnych restauracji oraz zwykłych mieszkańców. - To w tych trudnych chwilach jest dla nas bardzo ważne. I miłe - komentuje Mariusz Szpakowski, Koordynator Ratownictwa Medycznego w powiecie krośnieńskim. Archiwum prywatne
Restauratorzy z powiatu krośnieńskiego przyłączyli się do ogólnopolskiej akcji i wspierają personel medyczny w codziennej pracy. - Pierwsze posiłki docierają do nas od środy – mówi ratownik Mariusz Szpakowski.

- To bardzo miły gest ze strony restauratorów jak i osób nie prowadzących działalności gastronomicznej w tym trudnym i pracowitym dla nas okresie – mówi Mariusz Szpakowski, Koordynator Ratownictwa Medycznego w powiecie krośnieńskim.

- To miłe, że inni doceniają pracę ratowników medycznych, lekarzy i pielęgniarek.

Przypominamy materiał, w której przedstawiamy naszych lokalnych ratowników:

Obiady, miód i jabłka. Kadra medyczna w powiecie krośnieńskim nie głoduje, bo ludzie pomagają
Do akcji włączyły się lokale z Krosna Odrzańskiego i Gubina, ale sytuacja jest dynamiczna i dołączają kolejni chętni.
- Słowa podziękowania kierujemy w stronę Restauracji „King Kebab” z Krosna Odrzańskiego, która podarowała personelowi Zespołów Ratownictwa Medycznego darmowe tortille – wymienia M.. Szpakowski. - Natomiast jako pierwszy w krośnieńskim szpitalu pojawił się Tomasz Kaczmarek, który przekazał medykom jabłka. Ponadto w środę od wczesnych godzin porannych nie zamykają się drzwi podstacji Ratownictwa Medycznego w Gubinie. Tam tajemniczy pszczelarz z Pasieki „Iwa” z Jaromirowic podarował nam miody. Do tego o obiad zadbała Restauracja „Bosko” i Pogotowie Ratunkowe z Gorzowa Wlkp.

W kolejnym dniu do akcji wspomagania obsady medycznej dołączały się kolejne lokale. - W czwartek w podstacji w Gubinie o obiad zadbała Marzena Abram z miejscowej „Pierożkarni”, serwując przepyszne pierogi, domowe ciasta, sałatki i napoje, a kolację zaserwowała znana wszystkim „Palmiarnia”, która dostarczyła ratownikom ciepłą zupkę i wielką bułkę – mówi Szpakowski. - Jest to bardzo cenna i godna pochwalenia inicjatywa. Jedzenie na pewno się przyda i bardzo za nie dziękujemy. Oprócz jedzenia Ewa Jakubowska (Podolog z Gubina) przekazała nam maseczki i płyn do dezynfekcji rąk.

KORONAWIRUS W POLSCE. RAPORT MINUTA PO MINUCIE

Zielona Góra. Koronowirus. Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Zielonej Górze. Spadła liczba oddających krew. Dodatkowe testy dla dawców krwi:

Zobacz też:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krosnoodrzanskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto